AETR Light és AETR VIP Mesterkurzus szemináriumok


1 millió alatt nincs jogorvoslat!(?)

  Dr. Szabados Tibor

Dr. Szabados Tibor kollégám, aki igazságügyi szakértőként dolgozik, rámutatott a következő jogszabályra, amiről még ő sem tudott.

Ez egy ÉLETBEVÁGÓ rendeleti rész, mivel a legtöbb esetben KIZÁRJA a jogorvoslat lehetőségét a jogtalan bírsággal szemben.

Nézzük a jogszabályi részt először (idézet az alábbi törvényből)! Vastag betűvel kiemeltük a lényeget.


"1952. évi III. törvény

Fellebbezés. Perújítás. Felülvizsgálat


340. § (1) A bíróság ítélete ellen fellebbezésnek – a (2) bekezdésben meghatározott kivétellel – nincs helye.

(2) A bíróság ítélete ellen fellebbezésnek van helye, ha a közigazgatási pert olyan elsőfokú határozat bírósági felülvizsgálata iránt indították, amely ellen közigazgatási úton nincs helye fellebbezésnek és e határozatot a bíróság törvény alapján megváltoztathatja. E rendelkezés nem vonatkozik a menekültügyi per tárgyában hozott bírósági döntésre, továbbá e rendelkezést közbeszerzési ügyekben a közbeszerzésekről szóló törvényben foglalt eltérésekkel kell alkalmazni.

(3)

(4) A 337. § (2) bekezdését a fellebbezési eljárásban is megfelelően alkalmazni kell.

(5) A másodfokú bíróság az ügy érdemében tárgyaláson kívül határoz, a felek bármelyikének kérelmére azonban tárgyalást tart.

(6) Tárgyalás tartását a fellebbező fél a fellebbezésében, illetve az ellenfél csatlakozó fellebbezésének (fellebbezési ellenkérelmének) kézhezvételétől számított nyolc napon belül, a fellebbező fél ellenfele pedig a fellebbezés kézhezvételétől számított nyolc napon belül kérheti. A határidő elmulasztása miatt igazolásnak nincs helye.

340/A. § (1) A 271. § (1) bekezdés a) pontja közigazgatási perben nem alkalmazható, ha az ítélet ellen a 340. § alapján fellebbezésnek nincs helye.

(2) Nincs helye felülvizsgálatnak
a) az adóhatóságnál fennálló, továbbá az adók módjára behajtandó köztartozásnak minősülő fizetési kötelezettséget megállapító,
b) a bírságot kiszabó és
c) a kisajátítási
ügyekben, ha a közigazgatási hatósági ügyben vagy a bírságot kiszabó határozatban megállapított fizetési kötelezettség, illetőleg kártalanítási összeg az egymillió forintot nem haladja meg.

(3) A Kúria a felülvizsgálati kérelem tárgyában a kérelemnek a Kúriához való beérkezésétől számított százhúsz napon belül dönt.

(4) Ha a jogerős határozat ellen a fél perújítással élt, az első fokú bíróság, ha pedig a határozat ellen felülvizsgálati kérelmet nyújtottak be, a Kúria erről – az eljárás felfüggesztéséről való döntés érdekében – értesíti az eljáró közigazgatási szervet.

(5) A perújítás, illetve a felülvizsgálati kérelem elbírálását követően, ha a bíróság a határozatot megváltoztatta, a közigazgatási szerv a határozatnak megfelelően a közigazgatási eljárást tovább folytatja, vagy megszünteti."


Ez a valóságban - most nagyon leegyszerűsítve a dolgot - Dr. Szabados Tibor szerint azt jelenti, hogy

 • ha jogtalan bírságot kapsz,
 • ami ellen megfelelő fellebbezéssel élsz,
 • amit elutasítanak, és emiatt másodfokú bíróság elé viszed az ügyet,
 • amit ha a másodfokú bíróság elutasít,
 • és ha a kiszabott (jogtalan) bírság összege nem éri el az 1 millió forintot,
 • akkor utána már további fellebbezésnek helye nincs (nem mehetsz a Kúria elé), és a bírságot ki kell fizetned (akkor is, ha jogtalan volt).
Mit tehetünk?

Tulajdonképpen KÉT dolgot:

 1. Az egyik, hogy megtanulod, milyen lehetőséged marad akkor, ha már ilyen helyzetbe kerültél. Hogyan lehet mégis valahogyan csökkenteni a bírságot?

 2. A másik, hogy MINDENT megteszel azért, hogy lehetőleg ne kerülj ilyen helyzetbe.


AETR céges oktatás

Ezekhez az kell, hogy mind sofőrként, mind vállalkozásként az legyen a szándékod, hogy MEGTANULJ LEHETŐLEG MINDENT azzal kapcsolatban, mit "várnak el tőled". Készülj fel ezekre!

Ezt egyrészt úgy lehet megtenni, hogy sofőrként eljössz az AETR Light szemináriumra.

Másrészt lehetetlen, hogy a dolog működjön, hacsak vállalkozásként is nem teszel valamit ezzel. Eljöhetsz a Light szemináriumra is, de vállalkozásként (akár egyéni vállalkozóként) inkább az AETR VIP Mesterkurzust tanácsolom.

Amit feltétlenül tudnod kell, hogy a Light szemináriumon is és a VIP Mesterkurzuson is átveszünk mindent az AETR témakörében, de az utóbbi ennél jóval többről fog szólni.

Ezt leginkább azoknak ajánljuk, akik járművezetőkért felelnek, pl. szakmai irányítók, azok oktatásáért felelősek, a járművezetők "működtetése", munkájuk megszervezése, satöbbi a dolguk, és egyáltalán nem mindegy, hogy ezt miképp teszik meg.

Továbbá, egyéni vállalkozások és családi vállalkozások számára is, ahol ezek a dolgok egyértelműen RÁD hárulnak, ha te vagy a vezető és/vagy a tulajdonos.


Ne feledd az idézett jogszabályi részt! Ha már "ott a bírság a nyakadban", akkor már nem biztos, hogy teljes egészében orvosolni tudod! Talán igen, talán csökkentheted (erről is beszélünk az Extra Haladó szemináriumon), de ez már NEM csak rajtad múlik!
10 ok, amiért ott KELL(ene) lenned a tatabányai vagy budapesti szemináriumon...

Engedélyezd a képek betöltését, mert lemaradsz a lényegről!


Azt gondolhatnád, NEKED nincs szükséged erre. Ez egészen addig így van, amíg nem szaladsz bele egy komolyabb büntetésbe. UTÁNA már sokkal keményebb dió kezelni a problémát.

Engem is felkért már oktatni a NAV is és a Rendőrség is. Ezek az oktatások végül nem születtek meg. De látható, hogy NEKIK is szükséges a továbbképzés.


Az a minimum, hogy NEKED lépést kell tartanod velük,
sőt, előttük kell járnod!Szóval, miért legyél ott?

Először is, ezért, amit most írtam. Aztán íme, 10 jó ok arra, hogy valóban komolyan vedd ezt az egészet!

 1. Családi és kisvállalkozások (2-4 fős), valamint egyéni válallkozások számára abszolúte ideális megoldás - gazdaságos, átfogó és gyakran ők értik legkevésbé a szabályokat. Számukra egyszerűen nincs jobb megoldás. Pont.

 2. Nagyobb vállalkozások számára gazdaságos megoldás, mivel elegendő elküldeni valakit a vállalkozásból, aki majd leokttaja ezt a munkatársaknak (nekik elsősorban a budapesti szeminárium javasolt).

 3. Letudhatod vele az éves kötelező oktatásodat, sofőrként (csak a résztvevők, nem az egész vállalkozás).

 4. A budapesti szemináriumon 3 szakértő is előadást fog tartani. Kovács Julianna, munkaügyi referens, adótanácsadó (az 561-es rendelet, az MT és a 88-as évi törvények összhangba jozása a gyakorlatban), Dr. Szabados Tibor igazságügyi szakértő (szakértői tapasztalatok, tanácsok, észrevételek, esetek), és Dankó László, állandó résztvevőként, mint egykori KF-ellenőr (szintén tapasztalatairól beszél és tanácsot ad a vállalkozások számára ezek alapján). Hasznos és fontos tapasztalatokat osztanak meg veled.

 5. A budapesti szemináriumról DVD felvétel is készül, amit a résztvevők megkapnak - benne van az  árban (de a tatabányai szemináriumon résztvevők is féláron megvásárolhatják, ha akarják).

 6. Megírhatod előre a kérdéseidet, amiket elküldhetsz a szeminárium előttig, amikre igyekszünk választ adni a szemináriumon (akár névtelenül is megválaszoljuk, ha így kéred!).

 7. Interaktív oktatás: menet közben a szemináriumon is felteheted a kérdéseidet, amiket szakértő társaimmal megválaszolunk.

 8. Esettanulmányokat hallgathatsz meg. Ezek NAGYON tanulságosak, és egészen addig "gazdaságos" is, amíg nem VELED történik meg.

 9. Pontos jogértelmezést kapsz, alapvető kifejezések teljes körű, egyértelmű meghatározása, ami nagy előny másokkal szemben, mivel így bizonyos leszel abban, hogy TE jól érted azokat. Így sokkal felkészültebb leszel a sajnos gyakran tapasztalható "ahány megye, annyiféleképpen értelmezik a szabályokat" szindrómával szemben.

 10. 30%-os kedvezménnyel vásárolhatsz a részvétel mellé könyveket (akár kollégának, ismerősnek is)! Ezt a helyszínen is megteheted, ha most még nem akarsz élni vele, egészen a szeminárium végéig (utána már nem).AETR Light szeminárium Tatabányán

Edutus Főiskola


A felmérések alapján az derült ki, hogy a legtöbbeteknek (december 27. és 28. közül választva) a december 28-a felel meg.

Ezért első körben ezt fogjuk megszervezni és elindítani, amennyiben összejön rá legalább 20 fő. Az igazság az, hogy 35 fő kényelmesen elfér (lásd a fenti képet!) a teremben.

Ha még mindig marad érdeklődés és jelentkező, akkor december 27-re is megszervezzük ugyanezt, de csak akkor, ha legalább 20 fő ERRE IS összejön. Ez alatt NEM indítjuk el.


Helyszín

Edutus Főiskola, Tatabánya
2800 Tatabánya, Stúdium tér 1. (térkép itt)


Időpont

2013. december 28.
8:30 - kb. 16:00
Regisztráció: 8:00-tól!


Tematika

  AETR szeminárium
 • A járművezetőket érintő rendeletek (elsősorban az 561/2006 EK és a 3821/85 EK rendeletek) részletes, alapos kivesézése értelmezése, magyarázata, ismertetése
 • Miért halálos a parkolói oktatás?
 • Analóg (korongos) tachográfok részletes ismertetése, a korongok megfelelő kitöltése és azok használatának "teljes skálája"
 • Digiális tachográfok részletes ismertetése, kártyák használata, kompozás és az események visszaírása
 • Amikor vegyesen kell használni a tachográfokat
 • Rengeteg gyakorlati példa a több éves tapasztalatokból - olyan kérdések megválaszolása, melyre eddig sosem kaptál kielégítő magyarázatot
 • Ellenőrzésekre való "felkészítés"
 • Négykezesek, egyéni vezetések
 • Vezetési idők, pihenőidők, és rengeteg más alapfogalom teljes letisztázása
 • Mi van, ha saját számlás szállítással foglalkozol? Fuvarozás és saját számlás szállítás együtt.
 • A tevékenységigazoló lap használatának kritériumai, nehézségei
 • A 28 nap visszamenőleges igazolásának nehézségei
 • A mentesség értelmezése és megfelelő használata
 • Interaktív előadás, kérdések menet közbeni megválaszolása
 • Telephelyi ellenőrzésekkel kapcsolatos ismeretek, tapasztalatok - hogyan érintik ezek a vállalkozást és a járművezetőt?
 • További kérdések megválaszolása (egy szemináriumon átlagosan 200 kérdés hangzik el)
 • Az általad előre megírt kérdések megválaszolása
 • Munkaügyi alapok fuvarozó vállalkozásoknak
 • Egyéni AETR kártyák a résztvevőknek
 • stb.

Kinek ajánljuk?

Elsősorban járművezetők részére, de egyéni vállalkozóknak, családi vállalkozásoknak és kisvállalkozásoknak is nagyon hasznos - számukra ideális.

MINDEN információ az AETR rejtelmeiről, titkairól, az ellenőrzési szokásokról és az ellenőrzéseken történő megfelelésekről.

Rengeteg gyakorlati példa, több éves tapasztalatokból merítve.

Küldd el a járművezetőidet, hogy alaposan felkészíthessük!

Vagy gyere el magad, amennyiben járművezetőként fontos számodra a MEGFELELŐ ismeretek és tapasztalatok elsajátítása – és amennyiben NEM a magad kárán akarod megtanulni ezeket!Mennyibe kerül?

A részvételi díj az átlagos bírság kb. 1/37-ed része: 8.500,- Ft + áfa. Az alábbi kedvezmények ebből érvényesíthetők, amennyiben jogosult vagy rá.Igénybe vehető kedvezmények

Négy féle kedvezmény vehető igénybe:

 1. 50% kedvezmény azok számára, akik MEGISMÉTLIK valamelyik korábbi szemináriumunkat.
 2. 20% kedvezmény VIP-előfizetők számára.
 3. 10% kedvezmény Alapcsomag előfizetők számára.
 4. 20% MENNYISÉGI kedvezmény: amikor legalább 5-en jöttök egyszerre (még 4 embert hozol magaddal). Ebben az esetben mindenki megkapja ezt a kedvezményt. (NEM kell egy cégből lennie azoknak, akiket hozol, csak a neveket add le, hogy "ők veled vannak": Viszont a megrendelésnek EGYSZERRE kell megtörténnie, egyidőben.)

Figyelem! A kedvezmények NEM vonhatók össze!!!

További kedvezményként a belépő mellé: az AETR könyv és a Húsba vágó kérdések könyv 30%-os kedvezménnyel megvásárolható.Őrült garancia

Az utolsó kételyt is el szeretném oszlatni, ha még maradt benned. Tudod, ez az apróbetűs rész, amit nem szoktak elolvasni, pedig apró betűben van mindig a lényeg: ezért én is apró betűvel írom! (-:

Pénzvisszafizetési garanciaFontos partnerem vagy, hiszen már vetted a fáradtságot, hogy áttanulmányozd az oldalamat, olvasod írásaimat, cikkeimet, nézed a videókat és elolvasod ezt a tájékoztatót is. Ezért arra gondoltam, hogy eloszlatom minden kétségedet. Tehát, ha már csak egyetlen kételyed maradt: Mi lesz, ha túl sokat ígérek és a szeminárium nem nyeri meg a tetszésedet és nem segít neked abban, hogy ténylegesen megértsd az AETR-el kapcsolatos mizériákat, zűrzavarokat, félreértéseket, alapokat? Mivel teljesen biztos vagyok magamban (tudom, hogy mit kínálok): ebben az esetben a vendégem voltál egy Mesterkurzusra! Amennyiben még a Mesterkurzus napján visszakéred, írásban, úgy visszafizetem a teljes részvételi díjat! Hogy tetszik?

Ugye mondtam, hogy ez esetben FONTOS az apróbetűs rész (mindig is az volt).

Tehát, mit veszíthetsz? Ezzel az egésszel csak nyerhetsz.

Fizetési mód: Előre történő banki átutalással vagy készpénzben OTP számlára történő befizetés a proforma számla ellenében - az eredetit pedig ezt követően postázzuk (fontos, hogy az átutalásnak legkésőbb a szeminárium kezdése előtt 2 nappal meg kell érkeznie - ez is FELTÉTELE a szemináriumon történő résztvételnek).Regisztrálj MOST!

AETR VIP Mesterkurzus Budapesten

Alfa Art Hotel


A "szokásos" januári szeminárium ezúttal egy kicsit más lesz. Ezért is ez a neve, hogy "VIP Mesterkurzus".

Természetesen minden eddigi meglesz, ami eddig is volt... és még jó néhány más fontos dolog!

Ez egy maratoni kurzus lesz, úgy készülj!

NEM várunk mindenkit erre a kurzusra, csak azokat, akik a cégben valamilyen felelős beosztásban vannak - pl. fuvarszervező, munkaügyes, szakmai irányító, a járművezetők oktatásáért és a kiértékelésekért felelős személy, egyéni vállalkozók...

Szóval, a sofőrjeidet NE erre a kurzusra küldd el, ha lehet, hanem a Tatabányaira. Vagy szervezz nekik egyéni céges oktatást. Ahhoz ez túlságosan költséges lenne.

A Mesterkurzusra kb. 30-35 főt várunk legfeljebb.

Ahogy már korábban is írtam róla: erről az előadásról videó felvétel készül, amiről DVD-t készítünk - ezt valamennyi résztvevő megkapja.


Helyszín

Alfa Art Hotel Superior, Budapest
1039 Budapest, Királyok útja 205. (térkép itt)


Időpont

2014. január 11.
8:00 - kb. 18:30
Regisztráció: 7:30-tól!


Tematika

  AETR szeminárium
AETR oktatói alapok
 • Miért halálos a parkolói oktatás?
 • Hogyan oktassuk hatékonyan a járművezetőket - titkok, működőképes módszerek, rejtelmek felfedve és bemutatva!
 • Saját tapasztalatok az oktatással kapcsolatban - mi működik és mi nem?
 • Hogyan tudod elfogadtatni magad AETR oktatóként?
 • Segédanyagok az oktatáshoz

Az AETR témaköre: rejtelmek, titkok, félreértések, magyarázatok
 • A járművezetőket érintő rendeletek (elsősorban az 561/2006 EK és a 3821/85 EK rendeletek, valamint az 1988-as évi I. Tv. egy része) részletes, alapos kivesézése értelmezése, magyarázata, ismertetése
 • Analóg (korongos) tachográfok részletes ismertetése, a korongok megfelelő kitöltése és azok használatának "teljes skálája"
 • Digiális tachográfok részletes ismertetése, kártyák használata, kompozás és az események visszaírása
 • Amikor vegyesen kell használni a tachográfokat
 • Rengeteg gyakorlati példa a több éves tapasztalatokból - olyan kérdések megválaszolása, melyre eddig sosem kaptál kielégítő magyarázatot
 • Ellenőrzésekre való "felkészítés"
 • Négykezesek, egyéni vezetések
 • Vezetési idők, pihenőidők, és rengeteg más alapfogalom teljes letisztázása
 • Mi van, ha saját számlás szállítással foglalkozol? Fuvarozás és saját számlás szállítás együtt.
 • A mentesség értelmezése és megfelelő használata
 • A tevékenységigazoló lap használatának kritériumai, nehézségei
 • A 28 nap visszamenőleges igazolásának nehézségei
 • Interaktív előadás, kérdések menet közbeni megválaszolása
 • Telephelyi ellenőrzésekkel kapcsolatos ismeretek, tapasztalatok - hogyan érintik ezek a vállalkozást és a járművezetőt?
 • Esettanulmányok: mik történtek MÁSOKKAL? Tanulságos példák, amik segíthetnek elkerülni a bírságokat.
 • Stb.

Munkaügyi szabályok és egyéb témájú előadások
 • Munkaügyi szabályok és alkalmazások az utazó munkavállalókra
 • Az új GKI-val kapcsolatos legfontosabb információk, oktatási lehetőségek: kinél, hol, mikor, mennyiért és miért? Stb.
 • Dankó László, egykori KF-ellenőr, az AETR könyv lektorának előadása: tapasztalatok az ellenőrzésekről, kiértékelésekről és egyéb fontos információk
 • Dr. Szabados Tibor igazságügyi szakértő, az AETR könyv lektorának előadása: mikor forduljunk szakértőhöz, jogi eljárások, fellebbezési lehetőségek és nehézségek, mit tehet a fuvarozó külföldön és belföldön?
 • Acsainé Kovács Júlia előadása: a magyar munkaügyi törvények gyakorlati összehangolása az 561-es rendelettel, a szükséges háttér dokumentációk és szerződések biztosítása, hogyan csökkenthetők a büntetések (gyakorlati tanácsok), gyakorlati tanácsok munkaügyeseknek, egyéb lehetséges megoldások fuvarozóknak
 • További kérdések megválaszolása (egy szemináriumon átlagosan 200 kérdés hangzik el)
 • Egyéni AETR kártyák a résztvevőknek
 • Az általad előre megírt kérdések megválaszolása!

Ne feledd! Az egész előadásról jó minőségű DVD is készül, amit minden résztvevő megkap! Ez lehetővé teszi, hogy bármikor visszanézhesd ezt a cégen belül.

A részvételi díj ezt is tartalmazza.


Kinek ajánljuk?

Ezt leginkább azoknak ajánljuk, akik a járművezetőkért felelnek (pl. szakmai irányítók), azok oktatásáért felelősek, a járművezetők "működtetése", munkájuk megszervezése, satöbbi a dolguk, és egyáltalán nem mindegy, hogy ezt miképp teszik meg, stb.

Erősen javasolt még a fuvarozó vállalkozások munkaügyes kollégáinak és a tachográfok kiértékeléséért, elszámolásáért felelős személyek számára is a részvétel.

Továbbá, egyéni vállalkozások és családi vállalkozások számára is, ahol ezek a dolgok egyértelműen RÁD hárulnak, ha te vagy a vezető és/vagy a tulajdonos.

Ezen felül 3, díszes előadót is meghallgathatsz, akik nagyon hasznos információkat fognak elmondani.


Mennyibe kerül?

A VIP kurzus részvételi díja magában foglalja a DVD árát is és a szakértőktől a helyszínen kapható tanácsokat, javaslatokat is. A részvételi díj: 13.500,- Ft + áfa. Az alábbi kedvezmények ebből érvényesíthetők, amennyiben jogosult vagy rá.


Igénybe vehető kedvezmények

Négy féle kedvezmény vehető igénybe:

 1. 50% kedvezmény azok számára, akik MEGISMÉTLIK valamelyik korábbi szemináriumunkat.
 2. 20% kedvezmény VIP-előfizetők számára.
 3. 10% kedvezmény Alapcsomag előfizetők számára.
 4. 20% MENNYISÉGI kedvezmény: amikor legalább 5-en jöttök egyszerre (még 4 embert hozol magaddal). Ebben az esetben mindenki megkapja ezt a kedvezményt. (NEM kell egy cégből lennie azoknak, akiket hozol, csak a neveket add le, hogy "ők veled vannak": Viszont a megrendelésnek EGYSZERRE kell megtörténnie, egyidőben.)

Figyelem! A kedvezmények NEM vonhatók össze!!!

További kedvezményként a belépő mellé: az AETR könyv és a Húsba vágó kérdések könyv 30%-os kedvezménnyel megvásárolható.Őrült garancia

Az utolsó kételyt is el szeretném oszlatni, ha még maradt benned. Tudod, ez az apróbetűs rész, amit nem szoktak elolvasni, pedig apró betűben van mindig a lényeg: ezért én is apró betűvel írom! (-:

Pénzvisszafizetési garanciaFontos partnerem vagy, hiszen már vetted a fáradtságot, hogy áttanulmányozd az oldalamat, olvasod írásaimat, cikkeimet, nézed a videókat és elolvasod ezt a tájékoztatót is. Ezért arra gondoltam, hogy eloszlatom minden kétségedet. Tehát, ha már csak egyetlen kételyed maradt: Mi lesz, ha túl sokat ígérek és a szeminárium nem nyeri meg a tetszésedet és nem segít neked abban, hogy ténylegesen megértsd az AETR-el kapcsolatos mizériákat, zűrzavarokat, félreértéseket, alapokat? Mivel teljesen biztos vagyok magamban (tudom, hogy mit kínálok): ebben az esetben a vendégem voltál egy Mesterkurzusra! Amennyiben még a Mesterkurzus napján visszakéred, írásban, úgy visszafizetem a teljes részvételi díjat! Hogy tetszik?

Ugye mondtam, hogy ez esetben FONTOS az apróbetűs rész (mindig is az volt).

Tehát, mit veszíthetsz? Ezzel az egésszel csak nyerhetsz.

Fizetési mód: Előre történő banki átutalással vagy készpénzben OTP számlára történő befizetés a proforma számla ellenében - az eredetit pedig ezt követően postázzuk (fontos, hogy az átutalásnak legkésőbb a szeminárium kezdése előtt 2 nappal meg kell érkeznie - ez is FELTÉTELE a szemináriumon történő résztvételnek).Regisztrálj MOST! gfbvbvb